על מדפסות משולבות, וההבדלים שבין מדפסת לייזר ובין מכונת הצילום.

 

האם אי פעם תהיתם מהם ההבדלים שבין מדפסת לייזר ובין מכונת צילום, והאם מכונת צילום בת ימינו היא בעצם מדפסת משולבת.

 

מדפסות לייזר פועלות על אותם עקרונות טכנולוגיים של מכונות צילום. אכן וכפי שיובהר בהמשך, מדפסת הלייזר הראשונה נבנתה ממכונת צילום אשר עברה התאמות לשם הפיכתה לכדי מדפסת הלייזר הראשונה. על מנת שתעמדו על ההבדלים שבין מדפסת לייזר לבין מכונת צילום, אסביר להלן את עקרונות הפעולה של מכונת הצילום.


1. בשלב הראשון מכונת הצילום מעתיקה את מסמך המקור המונח על גבי משטח הסריקה באמצעות מקור אור אינטנסיבי אשר מוקרן אל עבר מסמך המקור וממנו (דרך מכלול של מראות) אל עבר גליל תוף פוטואלקטרי אשר מצופה בשכבת חומר פוטו מוליך אשר משנה את תכונותיו החשמליות ברגע שזה נחשף לאור.

2. על גליל התוף, אשר מסתובב ללא הרף, מושרה מטען מתח חיובי וזה גורם בעת החשיפה אל האור המוחזר אליו (מן השטח הלבן אשר במסמך המקור) לנטרול של מטען המתח החיובי רק באזורים אשר נחשפו לאור.

3. תגובה זו יוצרת תמונת מראה סמויה של מסמך המקור על גבי גליל התוף הפוטואלקטרי (תמונת המראה אשר נוצרת על גבי גליל התוף, מוכרת יותר בשמה המקצועי – תמונה סמויה, שכן לא ניתן לראותה בעין בלתי מזויינת). התמונה הסמויה אשר נוצרה על גבי גליל התוף הינה נייטרלית, לעומת שאר האזורים שנותרו טעונים בפוטנציאל מתח חיובי. באופן סימולטני, חלקיקי אבקת טונר נטענים בפוטנציאל מתח שלילי ומשכך הם מוקרנים אל עבר התמונה הסמויה באמצעות כוחות אלקטרוסטטיים אשר נובעים נובעים מהפרשי הפוטנציאלים. בשלב זה נוצרת על גבי גליל התוף, תמונת מראה של מסמך המקור, שהינה נראית לעין.

4. בו זמנית ובתזמון מדוייק, גליון נייר מוזן אל תוך מכונת הצילום, זה עובר מעל גליל טעינה אשר טוען את הנייר בפוטנציאל מתח מנוגד לזה שבו טעונים חלקיקי טונר אשר נמצאים כעת על גבי גליל התוף הפוטואלקטרי, משכך חלקיקי טונר מוקרנים אל עבר גליון הנייר ויוצרים תמונת הדפסה שהינה העתק מדוייק של מסמך המקור.

5. גליון הנייר ממשיך אל עבר יחידת ההתכה אשר מתיכה ומקבעת את חלקיקי הטונר אל הנייר באמצעות יישום של חום ולחץ ואזי נפלט גליון הנייר ממכונת הצילום כהעתק פיזי של מסמך המקור.

כפי שראיתם לעיל, עקרון הפעולה של מכונת הצילום כמו גם מדפסת הלייזר, מושתת ברובו על אלקטרוסטטיקה. אלקטרוסטטיקה משמשת עבור פרקטיקות רבות כפי שמובא בדוגמאות שלהלן :

מכשיר ההחייאה המוכר יותר בשם דפיברילטור – זה מופעל באמצעות מטען אלקטרוסטטי אשר נועד לגרות באמצעות שוק חשמלי לב שחדל מלפעום.

משקעי אבק אלקטרוסטטיים – אלו הם מסננים אשר לוכדים חלקיקים אשר נמצאים באבק או בעשן אשר נפלטים מארובה באמצעות טעינה במתח אלקטרוסטטי של המוצקים אשר באבק או בעשן. אזי, חלקיקי המוצקים נמשכים ונאספים אל משטח שטעון בפונציאל מתח חיובי.

צביעה בהתזה אלקטרוסטטית – זו משמשת לצביעת רכבים באמצעות רתימה של כוחות אלקטרוסטטים אשר מאפשרים חיסכון בצבע ופיזור אחיד של שכבת צבע על גבי מרכב הרכב.

על הדומה והשונה שבין מדפסת לייזר למכונת צילום

השוני שבין מדפסת לייזר ובין מכונת הצילום, הנו בכך שמדפסת הלייזר מקבלת מידע דיגיטלי ומעבדת את זה לכדי עותק קשיח. ואילו, מכונת הצילום מעתיקה את מסמך המקור המונח על גבי משטח הסריקה באמצעות מקור אור אינטנסיבי אשר מוקרן אל עבר מסמך המקור ואזי מדפיסה העתק של מסמך המקור.
יש לציין כי רוב מכונות הצילום בימינו פועלות באופן דיגיטלי, כך שתהליך העתקת המסמך מתבצע באמצעות יחידת סריקה אשר מעבדת וממירה את מסמך המקור לאותות דיגיטליים. היות ומכונות צילום אלו פועלות באותו אופן בו פועלת מדפסת לייזר, הן נקראות מדפסות לייזר משולבות.

טונר למדפסת - דיו למדפסת, תמר בע"מ.   ח.פ - 514294107 © כל הזכויות שמורות.   כתובת : כורזין 5 גבעתיים. מיקוד 5358305
שמות מסחריים של מוצרים ושרותים, גרפיקה, לוגו, תמונות וחומרי פרסום המופיעים בדף זה ואשר נוגעים לשמות של מדפסות, מתכלים, טונרים, מחסניות וראשי דיו, הינם סימנים מסחריים רשומים בבעלות החברה המחזיקה בזכויות שם המותג. המוצג לעיל נועד אך ורק לצרכי המחשה ותאימות.