מעוניינים לדעת כיצד מדפסת לייזר יוצרת הדפסה על גבי נייר, קראו ודעו.
רבות נכתב על כיצד פועלת מדפסת לייזר אך ההסבר אודות כיצד מדפסת לייזר מדפיסה על נייר נותר מעורפל. להלן, אסביר בבהירות כיצד מדפסת לייזר יוצרת הדפסה על גבי הנייר.
מחסנית טונר אשר מוכרת בשם טונר למדפסת, הינה זו שאחראית להדפסה של תמונות וטקסטים. אם כך, זה עתה למדתם כי טונר למדפסת הנו רכיב הליבה אשר משמש להדפסה באמצעות מדפסת לייזר.
במבט ראשון טונר למדפסת, נראה כמו משהו פשוט ולא מורכב. אך למעשה, טונר למדפסת הנו מכלול אשר מורכב מחלקי פלסטיק ומתכת, תרכובות של כימיקלים, רכיבים אלקטרוניים ומכלולים מכניים מדוייקים אשר תופסים את מקומם בתהליך ההדפסה שבו פועלת מדפסת לייזר (אשר מוכר יותר בשמות, הדפסה יבשה או הדפסה אלקטרוסטטית).
מחסנית טונר סטנדרטית מורכבת מלמעלה ממאה חלקים שונים אשר תוכננו לפעול יחדיו.
רכיבי הליבה של מחסנית טונר סטנדרטית
1. אבקת טונר.
2. פתח מעבר קרן הלייזר.
3. גליל טעינה ראשונית.
4. מיכל אגירת שאריות פסולת אבקת טונר.
5. מגב ניקוי המשמש להסרת שאריות טונר.
6. גליל התכה (זהו חלק ממדפסת הלייזר ואינו חלק ממחסנית הטונר).
7. גליל לחץ (זהו חלק ממדפסת הלייזר ואינו חלק ממחסנית הטונר).
8. גליל תוף פוטואלקטרי.
9. מיכל אחסון אבקת טונר.
10. כיוון מעבר הנייר.
11. מגב פילוס טונר (מוכר בשם Doctor Blade).
12. גליל פיתוח.
13. גליל העברה (זהו חלק ממדפסת הלייזר ואינו חלק ממחסנית הטונר).
תהליך ההדפסה עם מדפסת לייזר נעשה במהלך של שישה שלבים. כל השלבים קשורים ישירות למחסנית הטונר.
שלב ראשון – טעינה
גליל טעינה ראשוני (Primary Charge Roller) מיישם מתח שלילי אחיד על שטח הפנים של גליל התוף הפוטואלקטרי. שלב זה נקרא 'שלב הטעינה'.
תיאור של טעינת גליל התוף במתח שלילי אחיד באמצעות גליל טעינה ראשוני.
שלב שני – חשיפה
קרן הלייזר מסמנת תמונת מראה של ההדפסה על פני שטח התוף (במהירות של כשבעים מיליון פעמים בשניה) תגובת החומר הפוטו מוליך שעל שטח פני התוף לחשיפתו אל סימון קרן הלייזר הינה שאזורים אלו מנוטרלים ממטען המתח השלילי (אשר הושרה על גליל התוף, בשלב הראשון, באמצעות גליל טעינה ראשוני).
*חומר פוטואלקטרי או חומר פוטו מוליך, הנו חומר אשר משנה את תכונותיו החשמליות משזה נחשף אל מקור אור.
*תוף פוטואלקטרי, הנו צילינדר אשר מצופה בחומר פוטו מוליך.
סימון קרן הלייזר יוצר, על פני גליל התוף, אזורים נייטרליים. אזורים אלו יוצרים 'תמונה אלקטרוסטטית' או תמונה סמויה. שלב זה נקרא 'שלב החשיפה'.
תיאור שטח הפנים של גליל תוף פוטואלקטרי לאחר שזה נחשף אל קרן הלייזר.
שלב שלישי – פיתוח
בשלב זה, ישנה שכבה אחידה של טונר על גבי גליל הפיתוח (שכבת טונר בעובי של עד מיקרון בודד, אשר מפולסת על ידי מגב הנקרא בשם 'Doctor Blade').
אבקת הטונר אשר מכסה את גליל הפיתוח טעונה באמצעות אספקת מתח שלילי. כתוצאה מהפרש הפוטנציאלים בינה ובין האזורים הנייטרליים שעל גבי התוף, מוקרנים חלקיקים של אבקת טונר מגליל הפיתוח, אל עבר האזורים הנייטרליים ויוצרים את 'תמונת ההדפסה'. המעבר של חלקיקי אבקת טונר, אל עבר 'התמונה האלקטרוסטטית נקרא Toner Projection. זה נקרא 'שלב הפיתוח'.
תיאור שלב הפיתוח, שבו מוקרנים חלקיקי אבקת טונר אל עבר התמונה הסמויה.
שלב רביעי – העברה
שלב זה מתרחש סימולטנית לצד שלב הפיתוח, בו עובר הנייר תחת גליל התוף הפוטואלקטרי, כשבו בזמן גליל טעינת ההעברה מעביר השראה של מתח שלילי אל הנייר.
המתח המושרה על הנייר גורם למעבר של אבקת הטונר מן התוף ('תמונת ההדפסה'), אל פני השטח של הנייר. גליל התוף סובב בתזמון מושלם עם מהירות הזנת הנייר, וכך מתבצע המעבר של 'תמונת ההדפסה' מן התוף אל הנייר. שלב זה נקרא 'שלב המעבר'.
תיאור השלב בו מועברת תמונת ההדפסה מן התוף, אל עבר שטח הפנים של הנייר.
שלב חמישי – קיבוע
בשלב זה, אבקת הטונר אשר זה עתה הוקרנה אל פני השטח של הנייר מקובעת באמצעות יישום של חום ולחץ. הנייר ועליו שכבה של אבקת טונר ממשיך לעבר יחידת התכה (Fuser). גליל קיבוע, אשר מיקומו עליון ביחס אל גליל הלחץ, כבר נמצא בטמפרטורת היעד, (שעשויה לנוע בין 130 ל- 240 מעלות צלסיוס, ואשר מותאמת בדיוק עבור טמפרטורת ההתכה של אבקת הטונר) אבקת הטונר ניתכת ומתקבעת אל תוך סיבי הנייר בעת שהנייר עובר תחת גלילי יחידת ההתכה. שלב זה נקרא שלב הקיבוע.
תיאור של קיבוע אבקת הטונר אל תוך סיבי הנייר באמצעות יחידת ההתכה.
שלב שישי – ניקוי
השלב השישי הנו האחרון, זה נועד להכין את מחסנית הטונר עבור מחזור ההדפסה הבא. כעת, מסיר מגב להב (עשוי חומר דמוי גומי) את שאריות אבקת הטונר אשר נותרו על שטח פני גליל התוף וכעת זה מוכן עבור מחזור ההדפסה הבא. שלב זה נקרא שלב הניקוי.
תיאור של מגב להב אשר מסיר מגליל התוף שאריות של אבקת טונר.