ייצור מחדש של טונר מקורי - על ההבדלים שבין מילוי טונר, לבין ייצור מחדש של טונרים.
אתחיל דווקא בתיקון של מונח שגוי אשר שגור בפי הרוב, זהו המונח טונר ממוחזר. אז כך, אין דבר כזה טונר ממוחזר, כי לאחר שטונר עובר תהליך של מיחזור הוא כבר לא טונר, אלא ערימה של פלסטיק ומתכות גרוסות. מיחזור טונרים זהו תהליך של פירוק או גריסה של טונרים משומשים ומיונם של התוצרים המתקבלים על פי סיווג חומר הגלם, שלאחריו חומרי גלם אלו מעובדים מחדש באמצעות התכה וטכנולוגיות שונות לכדי חומר גלם ראשוני. מיחזור טונרים הנו תהליך שנוי במחלוקת משום שזה מותיר תוצרי פסולת מוצקה שאין להם דורש ולכן אלו נטמנים בסופו של דבר בקרקע. נוסף על כך, השינוע והמיחזור של טונרים מצריך שימוש באנרגיה רבה אשר נזקה עולה על תועלתה משום שזו כרוכה בפליטה מרובה של גזי חממה.
לאור הכתוב לעיל, יש להבחין בין המונח טונר ממוחזר, כפי שזה שגור בפי רוב ואינו נכון כלל, לבין המונח טונר שיוצר מחדש. ממש כפי שזה מוגדר נכונה בשפה האנגלית : Remanufactured Toner. על מנת שלא לבלבל אתכם עם מונחים רבים, נסביר להלן מהו אם כן טונר שיוצר מחדש : טונר מקורי אשר סיים את מחזור חייו המועילים, קרי התרוקן מתכולת אבקת הטונר, אינו בר שימוש עוד עבור בעליו אך ניתן להשיבו לשימוש חוזר באמצעות תהליך של ייצור מחדש. ישנם משתמשים אשר משליכים טונרים ריקים אל פח האשפה, דבר אשר לכשעצמו מהווה חוסר אחריות כלפי הסביבה ובמדינות רבות אף מהווה עבירה על החוק. מאידך ישנם משתמשים אשר מודעים לנזקים הנגרמים לסביבה כתוצאה מהשלכתם של טונרים ריקים אל פח האשפה ומעבירים את אלו אל מתקן איסוף או לידיהם של העוסקים בהשבתם של טונרים אלו לשימוש חוזר.
צפו בסרטון המדגים בקצרה את תהליך הייצור מחדש של טונרים

ישנן שתי דרכים עיקריות לייצור מחדש של טונרים, שתי הדרכים מובילות בסופו של דבר לשימוש חוזר במחסנית הטונר המשומשת אם כי הן נבדלות מאוד האחת מן השנייה.
שיטה ראשונה : מילוי של מחסנית טונר אשר התרוקנה עם אבקת טונר. מחסניות טונר אשר מולאו בדרך זו, מוכרות בשפה האנגלית כ - Drill and fill toner cartridges. זוהי הדרך הזולה ביותר לעשות שימוש חוזר עם טונר משומש, אם כי דרך זו אינה כדאית עבור רוב המשתמשים משום שאיכות ההדפסה הצפוייה להתקבל ממחסנית טונר שכזו הינה ירודה ולא מספקת ברוב המקרים, זאת משום שחלקים קריטיים הנדרשים עבור תהליך ההדפסה התבלו ונשחקו בתום השימוש הראשון במחסנית הטונר ואלו אינם שמישים עוד. ייצור מחדש של טונר, בתהליך המילוי אשר תואר לעיל, כרוך בטרחה לא מועטה ובפיזור של אבקת טונר בסביבת המילוי וגם אם הוא מאפשר שימוש חוזר בטונר המשומש, זה יהיה עבור שימוש בודד ולא יותר וכאשר ברוב המקרים צפויה נזילה של אבקת טונר או מריחת ההדפסה. לכן, שיטה זו עשוייה לשרת סטודנטים שהפרוטה אינה מצוייה בכיסם, אולם זו אינה ישימה עבור המשתמש הממוצע ובטח ובטח שלא עבור משרדים וארגונים. ראוי לציין כי ישנם משווקים אשר מוכרים או מכרו ללקוחותיהם טונרים שכאלו, שהינם באיכות ירודה, כדי להפיק רווח מקסימלי בהשקעה נמוכה ביותר. ממש כשם שאלו מוכרים כיום טונרים תואמים שאיכותם נחותה.
שיטה שניה : יישום תהליך מוקפד של ייצור מחדש, בשלושה שלבים. בשלב הראשון מחסניות טונר מקורי שהתרוקנו מפורקות לחלקיהן, חלקים אלו מנוקים ונבדקים, כאשר חלקים בלויים מועברים למיכלי מיחזור. בשלב השני, מותקנים חלקים חדשים על מעטפת הפלסטיק של מחסנית הטונר, חלקים אלו כוללים את כלל החלקים אשר משמשים בתהליך ההדפסה כמו גם חלקי מעטפת שנשברו, ובסיומו של תהליך זה נמזגת אבקת טונר אל מיכל אחסון האבקה. בשלב השלישי, מחסנית הטונר אשר יוצרה מחדש, נבדקת בתוך מדפסת באמצעות הדפסה של סדרת דפים ואם זו הודפסה כראוי, מועברת מחסנית טונר זו לאריזה ולשיווק. ניתן להשוות את תהליך הייצור מחדש של טונרים אל רכב שעובר טיפול תקופתי, שכן אף אחד לא יעלה על דעתו להשליך את רכבו לאשפה משהגיע מועד הטיפול הנדרש, אלא זה מטופל תוך החלפה של רכיבים שהתבלו ונשחקו ושב אל הכביש.
יתרונות