הידעתם? חלק מן הדיו והטונר שבמדפסת שלכם לא משמש עבור הדפסה.

 

יצאנו לחקור את האגדה האורבנית על מדפסות אשר מוצצות דיו ממש דומה לערפדים, וגם על מדפסות אשר מסניפות טונר להנאתן.

 

ישנם לקוחות אשר נשבעים כי הם כמעט ולא השתמשו במחסנית דיו או טונר שרכשו, וכבר ישנה, על צג המדפסת או המחשב, הודעה על מפלס נמוך של טונר או דיו. אז מי שתה את הדיו, או שמא הסניף את אבקת הטונר שלכם ? יצאנו לחקור זאת.

ראשית, הרגעו! אף אחד לא שתה את הדיו, כמו גם לא הסניף את הטונר שלכם. כן, כבר שמעתי על האגדה האורבנית שמספרת על תכונה זדונית של מדפסות הזרקת דיו אשר שותות את הדיו במהלכם של תהליכי הניקוי והכיוונון (מה שנקרא בלעז Alignment) של מנגנון ההדפסה, וזה נשמע מפחיד...ממש כמו מן מדפסת ערפדית שרעבה לדיו ומוצצת כל ראש דיו שבנמצא עד לשד הפלסטיק, ממנו זה עשוי.

 

תהליכים אלו אכן קורים והם גם משתמשים בדיו, אך לטעון שזה על חשבון הדיו ששילמתם עליו, זה אינו נכון כלל. אותו כנ״ל לגבי טונרים אשר משמשים במדפסת לייזר צבע, תהליכים כמו כיול (מה שנקרא בלעז Calibration) וכיוונון מערך הצבעים (מה שהקרא בלעז Alignment). אלו אכן משתמשים בכמויות מסויימות של טונר, אך אל דאגה זה לא על חשבון כמות הדפים הצפויה שניתן להדפיס עם טונרים אלו. אם זה נשמע לכם כמו דברים שסותרים את עצמם, קראו את הפוסט עד סופו ותקבלו את כל התשובות כולל יישוב של הסתירה לכאורה.

אם כך, מהם אותם תהליכים מובנים במדפסת אשר צורכים טונר או דיו מבלי שידעתם או מבלי שתדעו ?

נתחיל עם הפשוט והמוכר ביותר, ניקוי (Cleanning) : תהליך הניקוי אשר במדפסת הזרקת דיו, מעביר את מרכבת ראשי הדיו או ראש ההדפסה (תלוי אם המדפסת עובדת עם ראשי דיו או מחסניות דיו) אל תחנת ניקוי אשר ממוקמת בד״כ בצד הימני של המדפסת. משהגיעו ראשי הדיו או ראשי ההדפסה אל תחנת הניקוי, הם נעטפים ונאטמים על ידי תושבת עשויה גומי אשר מונעת התייבשות של חרירי ההדפסה. בכל פרק זמן קבוע מראש או בסיומו של מחזור הדפסה, מופעלים כוחות יניקה אשר תפקידם לרענן את ראשי ההדפסה ולנקות שאריות שהצטברו בחרירים. אילו פעולת הניקוי לא הייתה מתבצעת בזמן וכנדרש, אזי ראשי ההדפסה היו נסתמים וכך הייתם נשארים עם ראשי דיו מלאים אך לא תקינים או עם מדפסת לא תקינה במקרה של מדפסת שפועלת עם מחסניות דיו שהנן נפרדות מראש ההדפסה.
תהליך זה נעשה גם במדפסת הלייזר. אולם במקרה זה הניקוי נעשה לאחר כל מחזור הדפסה, להסרת שאריות טונר מן התוף הפוטואלקטרי.

כל מי שברשותו מדפסת לייזר צבע, מכיר את ההודעה המעצבנת Calibrating אשר מופיעה לפתע על צג המדפסת ומשביתה את יכולת ההדפסה לפרק זמן ניכר.
Calibrating ובעברית כיול, הוא תהליך חיוני עבור הדפסה בטכנולוגית לייזר צבע. תהליך הכיול, כשמו כן הוא, נועד להבטיח כי המדפסת משתמשת בכמות הנכונה של טונר וזאת על מנת לשמר איכות הדפסה עקבית.

והנה מושג אשר מוכר הן לבעליהן של מדפסות הזרקת דיו, והן לבעליהן של מדפסות לייזר צבע : Alignment שמשמעותו בעברית מדוברת היא יישור. בעליהן של מדפסות הזרקת דיו שונאים במיוחד את דף ה- Alignment הצבעוני אשר נפלט באופן אוטומטי מיד לאחר התקנה של ראשי דיו חדשים.

 

תמיד נדמה כי ההדפסה של דף יישור ההדפסה צרכה את רוב הדיו שרק הותקן במדפסת, והרי לכם דיסוננס ביחסים עם יצרנית המדפסת, שנראה כי היא זוממת לרוקן במהרה את ראשי הדיו שזה עתה רכשתם במחיר כה יקר.

ועם תהליכים אלו אסיים, למרות שישנם עוד כמה וכמה, משום שאיני רוצה להלעיט אתכם בתהליכים משעממים לעייפה אשר צורכים טונר או דיו מבלי שידעתם.

ולסיום, כפי שהתחייבתי בתחילת הפוסט, איישב את הסתירה אשר בחלקו הראשון של הפוסט.

כל יצרניות המדפסות אימצו תקנים בינלאומיים אחידים אשר יועדו לספק לצרכנים מידע מדוייק, עד כמה שניתן, אודות כמות הדפים הצפויה שניתן להדפיס עם מחסנית טונר או דיו. התהליכים שהוזכרו לעיל, נועדו להבטיח את איכות ההדפסה ועקביותה ואין בהם משום כוונת זדון להגברת הצריכה של טונר או דיו. אי לכך, יצרניות המדפסות לוקחות בחשבון את מרווח הסטייה של תהליכים אשר צורכים טונר או דיו ומקזזות אותו מן החישוב הסופי והדיווח לצרכן על כמות הדפים הצפוייה, זאת כפי שמחייבים התקנים.

טונר למדפסת - דיו למדפסת, תמר בע"מ.   ח.פ - 514294107 © כל הזכויות שמורות.   כתובת : כורזין 5 גבעתיים. מיקוד 5358305
שמות מסחריים של מוצרים ושרותים, גרפיקה, לוגו, תמונות וחומרי פרסום המופיעים בדף זה ואשר נוגעים לשמות של מדפסות, מתכלים, טונרים, מחסניות וראשי דיו, הינם סימנים מסחריים רשומים בבעלות החברה המחזיקה בזכויות שם המותג. המוצג לעיל נועד אך ורק לצרכי המחשה ותאימות.